Vinterfönster


Vinter, jag vet att du är fin. Med dina gnistrande snöfllingor och fluffiga snödrivor, men jag skulle gärna hälsa din släkting våren välkommen. Det var längesedan vi sågs och det känns som att det vore ett trevligt möte i denna kalla tid.

Mr Cupcake, how many are you?



För ett tag sedan så fick jag för mig att jag skulle baka minimuffins. Den gången använda jag ett recept lagom till 12 st normalstora muffins, men eftersom jag gjorde minimuffins så blev det betydligt fler. Hela 70 st blev det. Så jag har nu haft massvis med muffins i frysen ett bra tag och det har bara varit att ta fram när man vill ha lite glaserade muffins. Denna kväll blev det att göra glasyr till de sista!

En kort långhelg


Den här helgen har både kännts lång och kort, lång för att vi fick ledigt en dag extra, men samtidigt har jag inte hunnit med sådär supermycket som jag borde ha kunnat. Fast en del har det ändå blivit. Som att göra chokladfondanter till efterrätt två dagar i rad, för första gången kört i rondeller och hunnit med att köra i 28 st hittills, kört bil till båda stans stormarknader, varit på årsmöte och avslutat helgen med att försöka plugga kemi.

Bilden har jag snott från Krilles blogg så hoppas han inte har något emot det

I ett kyligt land kan en trevlig kväll värma


Oj vad skönt det var med en ledig fredag. Sovmorgonen till lunch var väldigt efterlängtad. Det var längesen jag sov så gott som inatt, men det berodde nog på sällskapet.
På kvällen gjorde vi chokladfondanter som efterrätt till hela familjen och det var betydligt enklare än jag trodde. Tummen upp!

Tårtkalas

Min vän Linda hade idag med sig en kladdkaka som hon bakat för fira att våran 1,5 års dag. Mycket trevligt med fika mitt i veckan!
På tal om kakor så hittade jag jättefina tårtbilder på we<3it

Det ser ju bara för gott ut!

Som det syns så är detta en bröllopstårta och vem skulle inte vilja ha en musiktårta på sitt bröllop liksom?

Det här tycker jag var den finaste för den är så enkel på utsidan men döljer allt det fina på insidan.

En dag för alla hjärtan


Dagen till ära har jag gjort små hjärtformade paket som några fina flickor ska få. För det är ju en dag för alla hjärtan och inte bara pojkväns och flickväns hjärtan.


Nytt instrument på gång!

Nu är det alldeles strax dags. Jag ska börja spela fiol, eller det lär bli mest bli gnissel och falska toner i början men kul ska det bli. Jag tänkte mest säga att jag är taggad på ett nytt instrument!

Tisdagshelg

Vi åt helgmiddag mitt i veckan. Det bjöds på pizza, vitlöksbröd, melon och mangosallad och en mumsig efterrätt!

Vi hackade efterrättsströssel

Och den supergoda chokladmousse till efterrätt. Vardagslyx med efterrätt!

och självklart spenerades kvällen med tre fina flickor, som man kan skymta lite i kanten på bilden

Recept på chokladmoussen:
100 g choklad
3 dl grädde
3 ägg

Smält chokladen. Vispa äggvitan och grädden hårt i varsin bunke. Vispa ägggulan lite grann. Blanda äggulan med chokladen. Blanda ihop allt och häll upp i fina skålar och låt stå kallt

Seen and gone

Första gången hela ensamblegruppen repade tillsammans idag och en liten stund senare var det uppspelning i caféterian. Jag är nöjd för det gick bättre än förväntat. Det var riktigt kul faktiskt och det var ett bra drag för vi hade både trumpet och saxofon. Det är underksattade instrument det! Nervös var jag som alltid när någonting ska visas upp och speciellt sjungas upp, men idag tog inte nersositeten över och det är jag jätteglad för! Första gången typ!

Bilden är från jazzfestivalen i höstas men vi var samma personer i ensamblegruppen

RSS 2.0