En dag fylld av lek


Idag har dagen spenderats med massa sbu-människor, vi har bl a  bowlat, spelat wii och träffat supersöta kattungar och vem kunde ana att små magnetiska kulor kunde vara så underhållande. Dom kan man bygga lite vad man vill av och ibland ganska så häftiga saker. Men på förpackningen står det, att det här är ingen leksak inte.

- Hur vill du ha det? - Jag vill klippa mig längre!!!


Tänk om jag också kunde ha såhär långt och fint hår. Om några år kanske det äntligen har vuxit ut. Men tills dess är det länge.
Idag är det iaf äntligen dags att klippa bort allt det slitna och jag hoppas att det inte är för mycket som klipps bort för då tar det ju evigheter innan det är långt och fint igen. Som det en gång var.

Om en söm som blev sned


I sommras köpte jag tyg och klippte ut alla delar för att sy klänningen ovan. Vid första sömmen sydde jag lite snett och sen blev det inte att jag fixade till det på en gång, så projektet blev liggandes. Igår bestämde jag mig för att faktiskt göra klart den det här året och det visades sig att det där snea på sömmen som jag tyckte var så jobbigt att sprätta upp, det var bara några få cm. Haha så lat man kan vara ibland!

Just nu ser det ut lite så här! Det är fortfarande massa kvar att sy och så men det börjar likna nåt!

Bättre än bra och dyr än flera billiga och halvdåliga

När jag ändå var på stan passade jag även på att ge mig själv en liten julklapp. Nu ska jag inte längre behöva min dumma och dåliga foundation som ändå inte täcker det jag vill att den ska göra. Det blir denna produkt istället! Jag provade den lite snabbt idag och resultatet blev bättre än förväntat så jag är nöjd.


Bilden är googlad


Annandag på stadens gator


Nu är julen nästan över, eller julhelgen iaf och då har jag och Krille passat på att fynda lite på mellandagsrean. Vi var duktiga och och tog bussen in tidigt på morgonen så vi skulle vara på stan redan när affärerna slog upp portarna. Jag hittade ett linne med massa spets som bilden visar en del av. Jag tyckte det var fint. Hoppas bara att jag kan lyckas med att hålla det helt, för ofta om jag har på mig fina och ömtåliga kläder så råkar jag alltid fastna någonstans. Oskickligt!

Decemberonsdag


"Ingen kan på samma gång vara förälskad och klok." Robert Herrick

Det kan nog stämma ganska så bra, så där är förklaringen till att jag säger lite mindre smarta saker ibland
Det var så otroligt skönt med en pluggpaus ikväll måste jag säga. Att få vila upp sig lite tillsammans med fint sällskap så man kan vara pigg och glad imorgon. För imorn kommer det bli massa jul-godis-bakande och det är ju bara trevligt och väldigt gott!

bild från we<3it

Nöjd tjej!


Så häär glad är jag idag!! För det gick bra på sången och jag fick MVG! Woohoo!! Så nästa termin får jag börja med nästa steg och välja lite mer själv vad jag vill sjunga. Så nu har jag bakat en kladdkaka för att fira!!

Elakt!

Våran lärare säger att vi ska ha ett litet läxförhör
När vi kommer till lektionen får vi ett fyra sidor långt prov
Inte okej på något sätt tycker jag!

Saker som bara jag visste

Visste ni:

att jag vill - bli en ordningssam människa

att jag har - alldeles för mycket som jag vill göra för att hinna med

att min senaste kyss - var egentligen inte alls länge sen, men ändå allldeles för långt borta
att jag lyssnar mycket på - känslosam pianomusik
att jag funderar på - hur framtiden ser ut
att jag pratar – ibland lite för fort
att jag inte gillar – när jag hamnar i klämda situationer, då jag måste prioritera bort något jag egentligen vill ha kvar
att min första riktiga kyss – var hemsk, konstig och kall
att jag avskyr när folk snackar - men inte gör nåt
att kärlek är – något väldigt fint, något jag är lycklig över att ha
att jag gillar – att vara vaken på fel tid, och att ha dom där fina samtalen
att jag är förälskad i – Johan Martin Andreas Mattsson
att jag alltid kommer att vara en drömmare
att sist jag grät var – inte alls länge sen
att min mobiltelefon är – ett ställe där det finns många minnen
att när jag vaknar på morgonen –  så vill jag bara somna om och fortsätta drömma i min egna lilla värld
att innan jag går och lägger mig – så känner jag mig ensam och min lilla säng känns så stor
att igår hade jag – en otroligt tidig morgon, men det var det värt
att idag har jag - haft en lite flummig dag i skolan
att i kväll ska jag – försöka vara en duktig människa och plugga lite grann
att i morgon kommer jag –  ha slutprov i sång
att jag just nu tänker på - varför jag inte får göra massa roliga saker istället för att måsta plugga lite för mycket
att jag hoppas – att livets jobbiga del blir mindre stressig
att jag verkligen vill - att allting ska vara fint

Se då nalkas lucia



Igår var det som alla vet lucia och skolans luciatåg var stort och mäkigt. Vi var 120 st i kören plus en orkester. Alltså det lät hur fint som helst med orkestern. Det lät precis som den där dramatiska musiken i filmer, den musiken som innehåller massvis med känslor. Det var fint och alla dom var så otroligt samspelade.
Dagen fortsatte med ännu mera luciatåg med klassen på sjukhuset. Det såg iaf ut som att det vart upppskattat av personalen där.

Bilder av Marcus Palmgren

3:e advent



Idag har det tredje ljuset tänts och julen närmar sig med stormsteg. Som vanlig på advent så blev det adventsfika till frukost, vi äter alltså lussebullar, kakor  och pepparkakor till frukost. Ganska så trevligt faktiskt.
Imorn är det lucia, vilket innebär att jag och alla andra musikare på skolan måste gå upp supertidigt för vi ska vara ombytta och klara på skolan redan kl sju på morgonen. Då ska vi repa med orkestern för första gången och sen ha två luciatåg på skolan och sen ska även klassen ha två på sjukhuset för att tjäna ihop lite pengar till en klassresa vi har tänkt ha i trean. Vi får väl se hur bra vi lyckas med att samla ihop pengar till den.

Värm dig runt en brasa och ditt hjärta känns varmt av glädje



Ikväll har jag och några fina flickor haft fredagsmys.Alting blir så mycket trevligare med myskläder. Vi bakade chokladbollar och tände en eld och grillade skumtomtar. Det blev lite som att sitta ute vid en lägereld en mörk kväll fast vi var inomhus, vilket var mycket bättre. Fler sådana här kvällar behövs!
Att prata om allt och ingenting är fint tycker jag

Fredagar är glada dagar

Idag känns det som en bra dag, det har mest bara hänt trevliga saker idag, så här är några bra saker som har hänt idag:
  1. Dagen började med GeMu prov, vilket egentligen inte känns bra, men jag lyckades sätta ackord till hela låten vi hade prov på så jag tror det gick bra
  2. På pianolektionen spelade jag och läraren fyrhändigt piano och det var mycket mer avslappnad stämmning än vanligt
  3. Vi som hade varit guider åt niorna fick tårta och den var supergod. Det var också en utlottning med priser och jag vann två biobiljetter!!
  4. På ljudtekniken har det tidigare gått jättedåligt, så idag bestämde jag mig för att börja om helt på en ny låt och den blev klar!! Jippi det var inte lika mycket tekniskt krångel som det alltid brukar vara
  5. Jag gick förbi Bikbok på stan och såg då att dom sålde linnen för 29 kr så då köpte jag mig ett lila. mycket prisvärt tycker jag!
  6. Inne på Bikbok hade en tjej tappat sitt bankkort och jag hittade det åt henne
  7. Nu ikväll ska jag iväg på en fredagsmyskväll hos Alice och dresscoden är myskläder så det kommer bli riktigt trevligt!

Snöbollsbakverk


Ikväll har jag bakat chokladbollar, men även provat på att göra dom vita, nästan så att de ser ut som snöbollar. De innehåller vit choklad och lime. Ganska så goda blev de, även om de inte slår vanliga chokladbollar!

Att fly från verkligeten

Jag har haft en bra helg och den har spenderats med Andreas + hans familj + hans farmor och farfar i ett hus i inlandet. Där det är kallare än här och där vintern är mycket finare.
På lördagskvällen hittade vi massa av det lego som dom hade när dom var små så då blev vi lite barnsligt kreativa.

Vi hittade också en beskrivning på hur man bygger ett rymdskepp så varför inte prova!

Efter en lååång stund var vårat rymdskepp färdigt och vi var stolta!!

Jag tycker det är skönt att fara iväg ibland och bara ta det lugnt en helg. Det blir som att byta verkliget för några dagar. Byta ut stress, skolarbete och måsten mot att ta dagen som den kommer och gärna fika och skratta mycket. Att bara njuta av livet.

RSS 2.0